Drikkepenge
Det er almindeligt at lægge drikkepenge på restauranter – omkring 5-10 procent – samt hos frisøren, i hammammer og til piccoloen på hotellet. Taxichauffører forventer ikke drikkepenge, men rund gerne beløbet op.
Drikkevand
Det kan anbefales at holde sig til købevand på flaske, da vandkvaliteten er svingede. I større byer er vandet tilsat klor og burde derfor være sikkert at drikke – men så smager det til gengæld mindre godt.
El
Tyrkiet bruger 230 V som i Skandinavien. De fleste stik passer til almindelige runde tostiks-ben, men skulle man komme ud for stik til tynde ben, kan adaptere købes hos gadehandlere og i elektronikforretninger.
Forsikring
Det gule sygesikringsbevis gælder ikke ved rejser til Tyrkiet, så man bør tjekke egen indboforsikring eller tegne en separat rejseforsikring.
Fremmedsprog
Engelsk er obligatorisk i den tyrkiske grundskole, men tales kun af en mindre del af befolkningen. I de store byer kan de fleste unge dog engelsk. Visse ældre tyrkere taler flydende tysk på grund af deres tid som gæstearbejdere i Tyskland.
Internet
Langt de fleste hoteller har Internetadgang, og de fleste byer har Internetcaféer.
Pas og visum
Ved ophold under tre måneders har danske statsborgere kun brug for et gyldigt pas. Passet skal være gyldigt mindst tre måneder efter hjemrejsedato. Ved ophold over tre måneder, skal arbejds- eller studievisum søges lokalt i Tyrkiet eller hos det Tyrkiske Ambassade konsulat.
Prisniveau
Tyrkiet er billigere end Danmark. Men charterdestinationerne og i Istanbul er niveauet efterhånden skudt meget i vejret. Priserne på pensionater, kollektiv trafik og gadekøkkener ligger på cirka 1/3 af danske priser.
Sikkerhed
Generelt er Tyrkiet et sikkert land at rejse i. Specielt på charterdestinationerne er der ikke grund til at foretage specielle forholdsregler, og landets kriminalitet er lav. Der er få sygdomme i Tyrkiet og gode standarder i sundhedsvæsnet. Når det gælder terror og lignende, kan man evt. tjekke på Udenrigsministeriets hjemmeside, om der er grund til at være forsigtig i særlige områder. Det plejer dog ikke at være tilfældet.
Telefon
Tyrkiets GMS-mobilnettet er godt dækkende, og hvis dit mobilselskab har en aftale med enten Turkcell eller Telsim, skulle det ikke være noget problem anvende mobiltelefonen. Telefonkort til telefonbokse kan købes i kiosker og posthuse. En del posthuse har også telefoner – men med en tæller.
Tidsforskel
Tyrkiet er en time forud i forhold til dansk tid, og har også sommertid.
Valuta og veksling
Valutan i Tyrkiet kaldes Tyrkiske Lira (TRY). Hvis man vil vide hvor meget en lira er værd i forhold til den danske krone, bør man tjekke det inden afrejse, da det kan svinge meget. Det kan ikke betale sig at veksle penge hjemmefra. Vekslekontorer findes i alle turistbyer/storbyer, og banker og posthuse veksler også danske kroner. På de fleste hoteller, turbureauer og supermarkeder kan man betale med euro og dollars, og almindelige betalingskort som Visa, Master og Eurocard. Disse kort kan selvfølgelig også bruges som hævekort i pengeautomater. Mange restauranter og butikker tager ikke imod kreditkort.
Vaccinationer
Seruminstituttet anbefaler vaccination mod hepatitis A, smitsom leverbetændelse, samt stivkrampe inden rejsen til Tyrkiet. Drejer det sig om længerevarende ophold i Østanatolien, bør man konsulere sin læge for vejledning.