Icmeler i Tyrkiet

Icmeler er en idyllisk gammel fiskerby, der for mange turister fungerer som ”strandforstad” til Marmaris. Icmeler har 6000 indbyggere og er langt mindre trafikeret og mere fredelig end i Marmaris. Ikke mindst nattelivet er mere stille.

Icmeler er en lille kystby beliggende hvor Ægæerhavet møder Middelhavet, og er søsterby til den større Marmaris. Icmelers langstrakte strand med grovkornet sand og grus, er bredere end i strandene i Marmaris. Vandet er renere og der er relativt lavvandet. Derfor vælger mange turister fra Marmaris at tage et smut forbi Icmeler. Det er da også blot 7-8 kilometer, der skiller de to byer, og der er gode forbindelser med enten minibus eller båd. Hvis ikke man da ikke vil gå eller løbe ad strækningen ad en lille sti.

Men der er så sandelig også turister, der besøger Tyrkiet for at opholde sig permanent i det idylliske Icmeler. Den hyggelige strandpromenade byder på masser af restauranter, barer og caféer, hvor man kan nyde en forfriskning med udsigt over det flotte bjerglandskab og de mange blomster og palmer langs promenaden. Hoteller og ferielejligheder ligger omkranset af velholdte parkarealer, og byen har ry for at være ren. På onsdage er der marked i den lille by, men drømmer man om en shoppingtur i basaren, må der igen henvises til Marmaris.

Ved stranden er der mulighed for at leje bl.a. vandski og vandcykler. Og for de modige er der mulighed for et ualmindeligt smukt faldskærmsudspring. Er man mere til det dybe hav end det frie fald, ligger der en international dykkerskole i Marmaris, hvor et certifikat fås væsentligt billigere end i Danmark.

Icmeler er ikke helt dødt i ved nattetid. Der er mange hyggelige pubber og et par natklubber, hvor man kan teste stemmen med en omgang karaoke – eller man kan overvære et af de livlige liveshow. De fleste barer lukker dog ved midnatstid, og skulle man disse have brug for en aften med lidt mere storbystemning, er Marmaris et godt alternativ.