Belek

Tyrkiet har gennem de seneste år for alvor markeret sig som moderne golfdestination helt på niveau med Europas mere klassiske af slagsen. Især Belek byder på verdensklassebaner for golfspillere på alle niveauer. Og flere baner er på vej.

40 kilometer øst for Antalya og blot en halv times kørsel fra den internationale lufthavn finder man Europas nye golfparadis, Belek. Her kan spillere med alle golfhandikaps få en vellykket golfferie i smukke omgivelser. I skrivende stund har Belek mindst fem rigtig gode klubber og 12-14 baner at vælge imellem. Alle ligger inden for en afstand af 15-20 kilometer fra hinanden, og de er omkredset af ferielejligheder, luksushoteller og restauranter. Banerne ligger utrolig smukt, og mens man svinger køllen, har man bland andet udsigt til nåleskove og de sneklædte Taurusbjergtoppe. De forskellige baner byder på alt fra naturlige vandforhindringer og bunkers, til finurlige forhindringer udtænkt af professionelle golfspillere.

Beleks ældste bane er mesterskabsbanen National Golf Club, der kom til i 1994. Den er designet af den tidligere europatourspiller David Feherty. Banen er blandt de sværeste, men der findes mange andre baner, hvor alle spillere kan udfordres på eget niveau. Alle internationale baner i området er udarbejdet af hold bestående af bland andet golfbanedesignere og professionelle spillere. Banerne holder derfor høj standard, hvilket også blev slået fast en gang for alle, da Belek vandt over baner i Italien og Østrig i kampen om værtskabet for VM 2012.

Middelhavskystens milde vejr og mange solskinsdage gør det muligt at spille golf året rundt. Men i højsæsonen fra februar-maj og september-november, er der kamp om pladserne, så her bør man booke i god tid. De fleste baner er tilknyttet bestemte hoteller, hvor hotelgæsterne har førsteprioritet, så ønsker man en ægte golfferie er det oftest billigst at købe en pakkeløsning.

Selve Belek by. Hotelområderne i Belek udgør nærmest byer for sig, med et bredt udbud af underholdning, shopping og restauranter for de som ikke bare vil svinge golfkøllen. Belek er også en kystby, med mange kilometer strand og vandsportsmuligheder. Børnefamilierne bør tage en tur i Troy Aquapark og se delfinshow. Fra Belek er der mulighed for turer til Antalya eller de spændende ruinbyer Perge og Aspendos.

Der er også mulighed for golf omkring Istanbul, som har 2-3 baner og omkring Ankara, som har en enkel. Tyrkiet satser i det hele taget på golfturisme, og det tyrkiske golfforbund planlægger, at udbudet af baner skal stige til 100 inden for de nærmeste år. Er du golf til i verdensklasse er der altså al mulig grund til at tænke tyrkisk.